Evalan – medicijnverpakkingen met remote monitoring

Monitoren op afstand voor Evalan

Design Brief

Evalan technologie maakt real-time remote monitoring voor medicatie mogelijk. Het medicatiegedrag van gebruikers kan worden verbeterd door bijvoorbeeld een herinnering per sms te versturen bij het medicatiemoment.

Evalan Adhaler remote monitoring
Schematische weergave van hoe de Adhaler van Evalan werkt voor de patiënt en de onderzoeker/arts

Evalan wilde deze technologie universeel toepasbaar maken met een houder voor inhalatiedispensers.  Vanwege de korte time-to-market was de realisatie van een serie van 500 stuks binnen 3 maanden nodig. WeLLDesign maakte dit mogelijk dankzij haar grote ervaring in de ontwikkeling van kunststof producten en de nauwe samenwerking met producenten in China.

Inhaler met remote monitoring
Exploded view van de Evalan Adhaler waar goed te zien is hoe efficiënt de ruimte binnen de behuizing gebruikt wordt.

 

Productontwikkeling

WeLLDesign realiseerde ook een lage investering in matrijzen en daarmee de gewenste lage kostprijs voor een relatief kleine serie. De eerste serie werd binnen zes weken geleverd. De onderdelen zijn geproduceerd door spuitgieten met stalen matrijzen en meerdere cavity’s. Ontwikkeling van medische apparatuur is immers niets nieuws voor WeLLDesign.

Evalan Sensemedic adhaler
Een werkend prototype en het uiteindelijke product

 

Het product

De Adhaler is geschikt voor vijf verschillende aerosolmedicijnen, bevat geïntegreerde meet- en communicatie-elektronica en een verend systeem dat zich aanpast aan de hoogte van de dispenser. Zo registreert de Adhaler het medicatiegebruik foutloos.

Remote monitoring met de Evalan Sensemedic adhaler

Therapy faith