Axa Bike Security – Defender fietsslot

Concept en design van een nieuwe generatie fietssloten

Toegenomen eisen

Axa Bike Security wilde een nieuwe generatie fietssloten ontwikkelen. Aanleiding vormde de toegenomen eisen vanuit de fietsindustrie: eisen aan design en aan braakbestendigheid. De ontwerpers van WeLLDesign werkten het concept en vormgeving uit tot een succesvol product. Alles in nauwe samenwerking met Axa en onder verantwoordelijkheid van de projectleider van WeLLDesign. Dit leidde tot de welbekende AXA Defender.

Afa Defender renderings

 

Een handig systeem

Het Defender fietsslot is onderdeel van de Defense Line. Dit is een handig systeem waarbij de gebruiker meerdere sloten met één sleutel kan bedienen. Het slot voldoet aan de strenge ART-keuringseisen en is breed inzetbaar, van kinderfiets tot sportmodel. De modulaire kunststof behuizing kan in allerlei kleurcombinaties worden geleverd – een grote wens van de fietsindustrie.

Afa Defender Exploded view

Axa Defender lock

Dit slot heeft een ART2 sterren waardering gekregen, waardoor fietsverzekeringen mogelijk zijn. Het biedt optimale beveiliging. Het heeft een anti-boor cilinder en de beugel is van gehard staal. Al jaren een vaste accessoire bij fietsenwinkels. Jaarlijks rollen meer dan een miljoen stuks volautomatisch geassembleerde sloten van de Nederlandse productielijnen.

Awards: iF Design Award, Fiets Rai Innovatie Award, Dutch Design Award (selected), Volvo Sports Design Award (nominee)

Afa Defender slot