BMA Ergonomics – Axia and more

Een tijdloos en onderscheidend uiterlijk voor BMA Ergonomics

Axia: Samenwerking

In 1996 maakte het Biomedisch Adviesbureau BMA de overstap naar producent. Het ontwikkelde de professionele beeldschermstoel de Axia, in 1998 geïntroduceerd. Dit gebeurde in samenwerking met wetenschappers, medici, Arbo-specialisten en WeLLDesign voor de vormgeving.

 

Axia: De gedachte

Een correcte ondersteuning van rug en armen bij zittend werk is essentieel om statische belasting te voorkomen. Het bewegingsmechaniek in de beeldschermstoelen is gepatenteerd. Het ondersteunt en ontspant rug, nek en armen in elke zithouding, waarbij de voeten gewoon contact met de vloer houden.

WeLLDesign heeft een tijdloos en zeer herkenbare vormgeving gerealiseerd. Zij ontwikkelde ook het Axia logo, de merkidentiteit en de huisstijl.

BMA Ergonomics
In 1996 maakte het Biomedisch Adviesbureau BMA de overstap naar producent. Het ontwikkelde de professionele beeldschermstoel de Axia, in 1998 geïntroduceerd.

 

Zero Gee Lussedia

Zero Gee staat voor: gewichtloosheid. Zero Gee staat ook voor de meest exclusieve manier van ontspannen. Ontspannen alsof er geen zwaartekracht bestaat. Zitten, liggen, loungen… uw gemoedstoestand beslist, vormgeving door WeLLDesign.

Lussedia is een samenvoeging van ‘lusso’ en ‘sedia’, de ‘luxe zetel’. Lusso is een woord dat ook bij bepaalde automerken wordt gebruikt als aanduiding van een luxe uitvoering. De Lussedia vormt dan ook het maatpak onder de zitmeubelen, met een knipoog naar de wereld van exclusieve sportauto’s.

De Lussedia is handgemaakt van de beste materialen, zoals Zuid-Duits rundleder, delicate zijde en 24-karaats gouden detaillering. Zij is ergonomisch ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft.

De Zero Gee werd geïntroduceerd op de Miljonair Fair in Amsterdam.

luxury design

 

Schoolmeubilair

Schoolmeubilair voor Van der Wouden volgens de regels van de antroposofie en voor Marko, dat een prijs heeft gewonnen voor het gebruik van een milieu vriendelijke las methode.