Unilever – Cup-a-Soup dispenser

Altijd-bewegende energie voor Cup a Soup

Ambassadeur

‘Energy’, ‘rest break’ en ‘food appeal’ bleven voortdurend de brand values tijdens het ontwerpproces van deze totaal nieuw ontwikkelde Cup-a-Soup dispenser.

WeLLDesign nam de uitdaging aan tot productontwikkeling met een originele invalshoek:  de vormgeving van de Cup-a-Soup dispenser is tegelijk de ambassadeur van het merk.

cup a soup dispenser

cup-a-soup dispenser

 

Handbediening

Het unieke ontwerp (gepatenteerd) werkt door middel van handbediening. Op deze manier krijgt het maken van een kop soep een ambachtelijk accent: het wordt een ervaring op zich. De vormgeving sluit perfect aan bij de merkwaarden.

De handbediening onderstreept bij elke kop soep de relatie tussen gebruiker en merk. Eigenlijk is de Cup-a-Soup dispenser de eerste automaat waarvoor de eigenschappen ‘aantrekkelijk’, ‘leuk’ en zelfs ‘sexy’ gelden. Een automaat waarbij het water je in de mond loopt…

 

Ontwikkeling

doseren en dispensen

Het resultaat van het strategisch ontwerp was een moodboard. Vervolgens zijn parallel het Mechanical Design en het Industrial Design uitgevoerd. Die combinatie leidde tot het unieke ontwerp en het te patenteren mechanisme gerepresenteerd in een Proof-of-Concept en een mock-up. In de fase van de productontwikkeling zijn gefaseerd een functiemodel, product prototype en productie prototype ontwikkeld.