Dreumex – touch free zeepdispenser

Touch free dosing for Dreumex

Design brief

Eén zeepdispenser geschikt voor elk type industrie, voor elke handverzorging, van heavy-duty gel tot pasta – dat vormde de uitdaging voor de ontwikkeling van de One2clean dispenser.

 

Productontwikkeling

WeLLDesign heeft uitgebreide ervaring met dispensing systemen en ontwikkelde voor Dreumex het One2Clean zeepdispenser concept. Een touch-free bedieningsconcept dat in elk type industrie voor schone handen zorgt zonder dat iedereen dezelfde knop hoeft aan te raken.

De touch-free bediening levert optimale hygiëne. Samen met elektronica-ontwikkelaars is een energiezuinige aandrijving gerealiseerd. In nauw overleg met de matrijsmaker heeft WeLLDesign alle kunststof- en metaaldelen tot in detail in 3D CAD (SolidWorks) uitgewerkt.

Dreumex One2Clean zeepdispenser
Technische details van de One2Clean

 

In gebruik

Een infrarood sensor activeert de robuuste dispenser. De sensor is ongevoelig voor storende invloeden van buitenaf. De eenvoudig te monteren dispenser bezit een zeer krachtige pomp en een speciale zuiger die geen residu achterlaat. Zeepcassettes verwisselen gaat vlot en eenvoudig. Met een enkele draai van 90 graden zit een nieuwe cassette er alweer op. De dispenser afsluiten met een speciale sleutel om misbruik te voorkomen en de dispenser is klaar voor de volgende wasbeurt. Plaatsing gebeurt gemakkelijk. De beugel is onzichtbaar zodra de dispenser erop geplaatst is, waardoor deze lijkt te zweven.

Dreumex One2Clean zeepdispenser
Het gebruik en een exploded view van de Dreumex One2Clean zeepdispenser

 

Resultaat

Met deze dispenser, en met het ruime bijbehorende zeep- en gel-assortiment, heeft Dreumex een unieke propositie in de markt van industriële handenreiniging en -verzorging.

Video van de Dreumex zeepdispenser