Flow meters

Design and Engineering for flowmeters

Flow meters communiceren kwaliteit door goede vormgeving. Rhosonics heeft september 2016 met trots zijn nieuwe product, de SDM Slurry Density Meter, gelanceerd. SDM is een meetinstrument dat specifiek ontworpen is om de dichtheid te meten van slurries. Één van de meest unieke eigenschappen van de SDM is dat de dichtheidsmeter ultrasone technologie gebruikt om de dichtheid te meten. In de industrieën waar de SDM kan worden toegepast, wordt van oudsher voornamelijk met nucleaire dichtheidsmeters gewerkt. De nucleaire technologie stuit echter op een strenger wordend milieubeleid en heeft in toenemende mate problemen met wetgeving. De SDM is de volgende generatie van niet-nucleaire dichtheidsmeters.

WeLLDesign heeft het Industrial Design gerealiseerd.

rhosonic-sdm-slurry-671-x-451

Krohne  vroeg WeLLDesign voor de uitvoering van een onderzoek en de productontwikkeling van componenten van de Altometer. Deze flowmeter wordt gebruikt in vullijnen voor de drankenindustrie.

Kritische factoren zijn de hygiënische afdichting, het bestand zijn tegen trillingen, hoge temperaturen, en agressieve reinigingsmiddelen in relatie tot levensduur.

WeLLDesign voerde op basis van deze eisen de product engineering uit van een kunststof behuizing voor de montage van de PCB’s, en ook van de afdichting tussen de flowmeter en de flensaansluiting van de vullijn.

De focus van het ontwerp ligt op de assemblage, het gemak van de PCB’s en de manier van bekabeling. De kabelgeleiding is zodanig dat deze de meetnauwkeurigheid van de flowmeter niet kan beïnvloeden.

krohne-flowmeters-671-x-451As the global leader in precision fluid measurement and control, Brooks Instrument has been innovating thermal mass flow technology for decades, continually launching new products and enhancing existing systems to unlock new levels of thermal mass flow precision, responsiveness, accuracy and repeatability.

To truly control any process, you must precisely measure what is happening — in the feedline, in the chamber, at every point — then use that information in real time to keep the process precisely on-target and productive.

WeLLDesign is verantwoordelijk voor het product design en de mechanical engineering.

brooks-flow-meter-671-x-451

Voor ASMI heeft WeLLDesign een mass flow meter ontwikkeld waarin een laminaire gasstroom is gerealiseerd.

asm-gascontrol-sec-671-x-451