Heineken – David

Hygi├źnisch, makkelijk bedienbare tap voor Heineken

Design brief

Heineken wilde de operationele kosten van een professioneel tapsysteem verlagen. Het bedrijf benaderde WeLLDesign met de vraag een tapbiersysteem te ontwikkelen dat geen onderhoud vraagt, dat eenvoudig plaatsbaar is en een lage kostprijs heeft.

dosing and dispensing

 

De tap

Hierdoor uitgedaagd faciliteerde WeLLDesign een Pressure Cooker sessie. Een innovatief concept werd geboren, door Heineken volledig gepatenteerd. De David. Een mobiele biertap die overal geplaatst kan worden. Handig voor geïmproviseerde feestjes en samenkomsten zonder vaste bar.

design strategy

De kleinere biervaten staan in de koelruimte onder de tap en hebben een wegwerp-bierleiding. Daardoor is het reinigen van bierleidingen overbodig geworden. Het systeem is compact, mobiel, heeft een lage kostprijs en kan overal worden geplaatst.

Beer tapping system

Heineken David

 

Verantwoordelijkheden

WeLLDesign was verantwoordelijk voor het Project Management, de conceptontwikkeling (samen met Houston R&D Consultancy), testmodel, het technisch ontwerp en de styling, engineering, prototypebouw, risico management en productie implementatie. Het systeem is wereldwijd een succes.

Door de onderdelen slim te groeperen is het systeem onafhankelijk van de vormgeving. Daardoor kan de tap zonder grote engineering investeringen de nieuwste en modernste uitstraling krijgen. Het systeem blijft hetzelfde. Dit garandeert ook dat de tap voor verschillende merken toe te passen is binnen het Heineken merk. Brand of Amstel kunnen hun eigen uitstraling geven aan dezelfde tap. Hetzelfde systeem, maar duidelijk te onderscheiden voor zowel de bediener als de klant.

tapzuilen