PPG – Histor

Verfervaring voor Histor; die ene oplossing die het verschil maakt

Design brief

Histor zocht een baanbrekend nieuw verpakkingsontwerp, gericht op de consument en op paint experience. Histor schreef daarom een pitch uit. WeLLDesign won deze pitch met een innovatief concept: de Paintcan.

ideeschetsen

 

Ontwikkeling

Om een verpakking met meerwaarde te creëren, startte WeLLDesign een schildersessie. Alle aspecten van het schildersproces kwamen aan bod: schappresentatie, aankoop in de winkel, vervoer naar huis, het openmaken van de pot, het uitschenken en het daadwerkelijke schilderen.

Paintcan gebruiksvriendelijk

Paintcan customer journey
DE Paintcan is ontwikkeld in nauwe samenwerking met experts op verschillende gebieden. De gehele customer journey is gevolgd om tot een veel gebruiksvriendelijker verfpot te komen.

 

De Paintcan

Dit gaf een totaal nieuwe visie: een vierkante, kunststof verpakking met afgeronde hoeken die gemakkelijk is vast te houden en die schenkt zonder te lekken. WeLLDesign werkte het concept uit, in nauwe samenwerking met Histor, Omefa (spuitgieter), BPO (analyses) en Will&Co (materiaalleverancier).

Paintcan innovatie in verf

De vierkante verfpot is gemaakt van gemodificeerd PET voor oplosmiddelhoudende en waterdragende lakken. Naast het gemakkelijkere vasthouden en beter schenken, is hij ook lichter en eenvoudig met de hand te openen en sluiten.

 

Het resultaat

In 1886 werd het octrooi voor het verfblik aangevraagd. In 2010, dus 124 jaar later, is door Histor de Paintcan geïntroduceerd, een revolutionaire kunststof verfpot: optimaal gebruiksgemak en sterke schappresentatie. De wisseling van metaal naar kunststof is met recht revolutionair te noemen. Het moet aan dezelfde sterkte eisen voldoen als een metalen blik, en tegelijkertijd zo licht en dunwandig mogelijk zijn om cyclustijd en materiaalkosten te besparen.

De heruitvinding van het verfblik

Histor Paintcan product design
Het vierkante design geeft een geheel nieuwe, maar ook efficiënte schappresentatie in vergelijking met de conventionele ronde potten

Awards: De Gouden Noot, GIO Award, Dutch Design Award (finalist). De Gouden Noot komt van het Nederlandse Verpakkingscentrum. De jury roemt met name het onderscheidende design en het verbeterde gebruiksgemak voor de schilder. Daarnaast is het vierkante design erg herkenbaar in het schap.

De Gouden Noot voor de Histor paintcan

Red Dot award for PPG