Jacobs Douwe Egberts – Senseo

De basis voor de Senseo Crema

Uitdaging

Geconfronteerd met een afnemend koffiegebruik, definieerde DE vanuit de Raad van Bestuur onder de codenaam Decathlon een groot aantal innovatieprojecten. Sleutelwoorden waren: individualisering, gebruiksgemak en kwaliteit. De succesvolle Senseo kwam als resultaat uit dit Decathlon-project.

WeLLDesign ontwikkelde de techniek van het toestel tot en met de eerste prototypeserie van de originele Senseo

 

10 Senseo prototypes

DE vroeg WeLLDesign het Senseo-project uit te voeren, inclusief de projectleiding en sourcing van de fabrikant. Op basis van het door DE bedachte crema-systeem en de vormgeving van WAAC’s, werd de Senseo Crema ontwikkeld en tot in detail uitgewerkt: in maar twee jaar tijd en met een team van vijf mensen.

In samenwerking met de Chinese fabrikant realiseerde WeLLDesign tien prototypes. Deze zijn aan Philips overgedragen. Het resultaat is inmiddels bekend: al meer dan 20 miljoen mensen in vele landen genieten van hun koffie uit de Crema.

 

Ons aandeel

Het aandeel van WeLLDesign: project management, conceptontwerp brew-chamber, conceptontwerp boiler, ondersteunen patentaanvraag, detail engineering, DFA-moldflow analyses, sourcing toeleveranciers, begeleiden mold-design en prototype bouw.

mold flow analyses