VolkerWessels – MorgenWonen

1 huis in 1 dag en in 1 week er wonen

Een nieuwe visie

WeLLDesign heeft haar visie over bouwen en haar kennis over bouw-producten die in serie worden geproduceerd kunnen toepassen bij VolkerWessels. Dit heeft geleid tot het project MorgenWonen. Een huis in een dag bouwen en op dag 5 er ook daadwerkelijk in kunnen wonen.

 

Productontwikkeling

WeLLDesign heeft het concept voor MorgenWonen bedacht, door Design Thinking – uitgaan van de verlangens van de bewoners. Hierbij ook rekening houdend met de energierekening. Deze woningen zijn energienotanul woningen; woningen met aan het eind van het jaar een energierekening van 0 euro.

Het begon met ‘platform denken’ waarbij vorm, maatvoering en uitrusting kunnen worden gevarieerd op basis van een gestandaardiseerd platform. Met uitgekiende logistiek kon 1.1.5 worden gerealiseerd. WeLLDesign heeft alle bouwdelen tot in detail ontwikkeld met gebruik van Refit Software.

remontabel bouwen

Binnen dezelfde filosofie heeft WeLLDesign ook haar idee van het badkamerconcept ‘myCuby’ bij VolkerWessels geïntroduceerd.

Uniek voor de ‘bouwwereld’ kon projectoverschrijdend worden geïnvesteerd: een voorwaarde voor innovatie. Ook kon een systematisch productontwikkelingsproces worden gevolgd waarbij 3D-geprinte schaalmodellen en 1 op 1 prototypes van ‘ een huis in een dag ‘konden worden gebouwd en getest.

Flexibel bouwen met MorgenWonen
Flexibel bouwen met MorgenWonen. Het dak wordt met grote segmenten per keer met een hijskraan geplaatst.

 

MorgenWonen

Het resultaat is een zeer efficiënt bouwproces zonder faalkosten. Een hoge kwaliteit wordt gecombineerd met een grote mate van vrije indeelbaarheid en veranderbaarheid. De woningen zijn demontabel en de bouwdelen herbruikbaar en daarmee circulair.

Bouwtijd van MorgenWonen
De bouwtijd van een verdiepingsvloer is aanzienlijk verminderd volgens het MorgenWonen principe.

MorgenWonen is in 2014 geïntroduceerd en in 2016 worden de productielijnen verdubbeld.

 

De volgende stap

WeLLDesign was met haar denken ver vooruit en is inmiddels op eigen initiatief gestart met onderzoek en ontwikkeling van de volgende logische stap in bouwen. Deze stap is gericht op een internationale benadering, een zeer concurrerende prijs en bewezen ‘circulariteit’.

MorgenWonen
Een mooi resultaat van MorgenWonen

Bekijk video

Gerelateerde items