myCuby modulair badkamersysteem

An innovative Industrial, Flexible and Demountable modular bathroom system for myCuby

Initiatie

myCuby, een modulair badkamersysteem voor eindeloze variatie en volledig industriële productie. Mathijs van Dijk van WeLLDesign ontwikkelde naar zijn visie en idee het modulaire badkamersysteem. In samenwerking met Timmerfabriek De Mors is de industrialisatie gerealiseerd. De Mors – een VolkerWessels onderneming – brengt myCuby op de markt.

Seriegrootte n=1
Seriegrootte van n=1 voor de myCuby badkamer
modulair badkamersysteem
myCuby, een modair badkamersysteem; industrieel, flexibel, demontabel

 

Platformdenken

Het modulair badkamersysteem is gebaseerd op de platformgedachte. Op hetzelfde platform kan vanaf het formaat van een WC tot en met een grote badkamer samengesteld. Vervolgens kan het dan als volledige plug & play 3D module worden geplaatst in een woning, hotel of loft.

Keuken- badkamercombinatie
myCuby in verschillende opstellingen in een appartement

 

Prototyping

De eerste schaalmodellen zijn met 3D printing gemaakt en geëvalueerd. De 1 op 1 prototypes zijn door WeLLDesign in eigen werkplaats geproduceerd en getest. Daardoor werd het overtuigende bewijs geleverd van de kwaliteit.

transport of the modular sanitary system
modular sanitairy system from the production site to the building site

 

In 1 dag

Het modulair badkamersysteem kan bovendien ook in complete 2D modulen ‘via de voordeur en de trap’ in een gebouw in worden gebracht. En binnen een paar uur opgebouwd tot een complete sanitaire unit. Of een combinatie van sanitaire unit en keuken of een andere ‘functionele’ ruimte. Een badkamer in 1 dag.

sanitairy system
In 2D delen als complete 3D module samen te stellen en op te bouwen

 

Flexibiliteit

myCuby is in een oneindig aantal varianten in maatvoering, uitrusting en design te configureren. Van een robuuste high gloss aluminium binnenbekleding tot en met natuursteen. Ook de buitenzijde is variabel in vormgeving en materiaaltoepassing.

De mogelijkheden van toegankelijkheid, beveiliging, schoonmaakbaarheid en de montage van steunen maken myCuby levensloopbestendig.  Als gevolg is het daardoor geschikt voor toepassingen in de intra- en extramurale zorg.

my Cuby – een Innovatief Industrieel, Flexibel, Demontabel en Circulair modulair badkamer systeem.

Loft with modular bathroom system
White modular bathroom system in a loft
modulair badkamersysteem van WeLLDesign
myCuby, flexibel systeem voor de bouw van badkamers, keukens en andere functionele ruimtes
myCuby in MorgenWonen
myCuby in MorgenWonen