Nedap – Smart tag real-time Heat Detection

Diervriendelijke en impactresistente smarttags voor Nedap

Design brief

Nedap Livestock Management ontwikkelde een nieuwe smart tag met elektronica en software voor het Nedap veemanagementsysteem. De halslabels bevatten eerder al tochtdetectie, maar kregen nu ook RealTime positiebepaling. Daarmee is de positie van elk dier direct te zien op smartphone of tablet. Makkelijker voor de boer kan niet!

SmartFarming

 

Productontwikkeling

WeLLDesign ontwikkelde het halslabel samen met Nedap Agri tot massaproduct. Eisen aan het product: diervriendelijk en een lange gebruiksduur in een stal. Het lukte het team die eisen te vertalen in een modulair product waarin elektronicamodules passen.

Nedap Smart tag
Een close-up van hoe de Smart tag om de hals van de koe zit. de koe ervaart geen enkele belemmering.

 

Het product

De vezelversterkte behuizing maakt het label bestand tegen krachten tot 3500N. De gele bumper zorgt voor slijtvastheid en herkenbaarheid. Met een knipoog naar de herkenbare koebellen. De bumper is ook eenvoudig aanpasbaar aan de kleuren van wederverkopers.

Nedap Smart tag
Exploded view van de Smart tag. Software, ingebouwd in een solide behuizing
Nedap Smart tag
De diervriendelijke Nedap Smart tag registreert informatie over de dieren. Waaronder temperatuur.

 

De Nedap smart tag

Met dit nieuwe halslabel introduceert Nedap een product dat uitstekend past in de bestaande Velos-lijn. De modulaire opbouw biedt flexibiliteit. Het logistieke proces blijft efficiƫnt.

Nedap Smart tag