NS – OV fietscarroussel

Een nette, veilige stalling voor de OV Fiets

NS OV-fiets

De NS OV-fietscarrousel vormde het volgende ontwerp voor NS OV-fiets van WeLLDesign. Eerder ontwierp WeLLDesign de sleutelautomaat en de NS OV-fietszuil in Den Bosch.

Het ingenieuze technische ontwerp en de uitvoering van de automatische fietsenstalling voor 24 fietsen komen van technisch ingenieursbureau Lo Minck Systemen. De ov-fietscarrousel is een volledig geautomatiseerde huurlocatie waar geen personeel aanwezig is. Met een OV-chipkaart waaraan een OV-fietsabonnement is gekoppeld, kan een fiets worden opgehaald. Het huren van een fiets is overzichtelijk.

 

Het product

De contrasterende vormen en kleuren bij de grafische afwerking van de panelen met geperforeerd staal maken de vormgeving bijzonder. De werkwijze van de carrousel is zó dat een ingeleverde fiets met mankementen niet weer aan een volgende klant wordt uitgegeven.

De fietscarrousel op het voorplein van het NS-station Bunnik is op 27 oktober 2011 geopend. Inmiddels zijn er ook carrousels geplaatst op station Venray en in Deventer.

OV- fiets fietscarrousel
Feestelijke opening van de OV-fietscarrousel

Met de NS fietscarrousel heeft ons team een speciaal vormgegeven en verrassende oplossing voor fietsenstalling bedacht. De vormgeving sluit perfect aan bij de OV-fiets corporate identity en het spoorbeeld van de NS.

Ov-Fiets