RAVO – 5-series redesign

Dynamisch design voor Ravo

De RAVO 5-serie

De straatvegers van Ravo zijn geavanceerde machines die hoge eisen stellen. Het gaat dan om prestatie, geluid, stofuitstoot, duurzaamheid, service en onderhoudskosten. De Ravo 5-serie, hoewel succesvol, was al toe aan een uiterlijke en technische update. De uitdaging was om dit te combineren met een aanzienlijke kostprijsverlaging.

Moodboard productontwerp

Ergonomie RAVO 5-serie, package design

 

Kunststof

Door Ravo te overtuigen van de kracht van kunststof bodypanels in plaats van de roestgevoelige stalen beplating, kon WeLLDesign de wagen een veel dynamischer design geven. De geluidsproductie is verminderd en de duurzaamheid is verhoogd. De fabricagekostprijs is aanzienlijk verlaagd, dankzij eenvoudigere montage.

Ergonomie RAVO 5-serie, package design

 

Schadepreventie

Ideation, engineering, product ontwerp

Sketching RAVO 5-serie ideation

WeLLDesign is verantwoordelijk voor productontwikkeling van het voertuig, het design en de basic engineering van het dak en de bodypanels. Het design is zó gekozen dat de achterverlichting minder schadegevoelig is, en ook dat de hoge en lage versie beide goed aansluiten op het cabinedak.

De aanpassing is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Ravo’s eigen ontwikkelingsafdeling, in een tijdsbestek van een halfjaar.

RAVO 5-serie ergonomie

RAVO 5-serie herontwerp
De vernieuwde RAVO 5-serie in werking.