SPECSTACULR™

A clear view for visionaries

SPECSTACULR™ richt zich op het probleem dat elke brillendrager kent: een beperkt of belemmerd zicht door vieze glazen. Een vingerafdruk. Een veegje make-up. Het beetje huidvet dat zich bij aanraking van de wenkbrauwen achterlaat op het glas. De remedie: brillendoekje, hijgen op het glas en poetsen. De enige manier om brillenglazen zo schoon te krijgen dat je er weer plezierig doorheen kunt kijken. Een manier die twee handen vereist en daarmee bijvoorbeeld niet tijdens het rijden gedaan kan worden. Vieze brillenglazen achter het stuur? Jammer dan.

glasses cleaning

SPECSTACULR™

De SPECSTACULR™ brillenkoker heeft hier de oplossing voor. Deze brillenkoker maakt de bril weer zichtbaar schoon. De gebruiker klemt de bril in op zo’n manier dat de glazen aan beide kanten in contact komen met kleine borstels. Met een enkele druk op de knop worden de glazen automatisch gepoetst. Zonder toevoeging van sprays of andere hulpmiddelen. De bril wordt droog gepoetst.

SpecstaculR, glasses, cleaning

Prototyping

WeLLDesign heeft aan de wieg gestaan van SPECSTACULR™. Met behulp van intuïtieve (brainstorming e.a.) en systematische (morfologie e.a.) ideebevindingstechnieken samen met de klant, heeft WeLLDesign het werkingsprincipe gevonden.

SpecstaculR, prototyping, 3D printing
Verschillende prototypes die voortbouwen op de vorige in een iteratief proces.

Vervolgens is er extensief getest om tot een optimaal poetsproces te komen. Van materiaal tot poetsbeweging, van glasdruk tot poetssnelheid en tijdsduur. Met behulp van verschillende prototypes, of Proof of Principles, is dit systematisch opgebouwd. Een iteratief proces zodat variabelen konden worden vastgesteld. Dit leidde tot POP 4. Een prototype waarmee het bewijs kon worden getoond, dat een bril van willekeurig formaat herhaaldelijk schoon gemaakt kan worden. Zelfs met een dusdanige contaminatie die in het dagelijks leven niet voorkomt.

 

SpecstaculR exploded

SpecstaculR™ in car, center console,
SPECSTACULR™ past perfect in de middenconsole

Kickstarter

Op 21 januari 2021 is een Kickstarter project gestart. Kickstarter is een crowdfunding platform om te onderzoeken of jouw project interessant genoeg is om mee verder te gaan. Mensen die dit interessant vinden, kunnen het “backen”. Al binnen 3 uur waren de eerste 11 “backers” een feit.

Hebt u ook interesse? Back this project! Op Kickstarter.

SpecstaculR, glasses cleaning, kickstarter
Mockup, SPECSTACULR™ website, kickstarter Website lancering van SPECSTACULR™