Zehnder – ComfoAir Q

Strategic Design voor Zehnder

Vlaggenschip

Strategic Design als basis voor de vormgeving van het nieuwe vlaggeschip van Zehnder (voormalig Zehnder J.E. StorkAir). De hoog rendement woonhuisventilatie-units met warmte terugwinning ComfoAir Q, behaalt de beste energie-efficiëntie met de minste geluidsoverlast in vergelijking tot de concurrentie en kan worden bediend via een app.

 

Strategic design

Uitgaande van Zehnders merkwaarden ontwikkelde WeLL Design de vormtaal of Design Language, die deze merkwaarden benadrukken:  Zwitserse perfectionisme, betrouwbaarheid en efficiëntie, gericht op comfort en gezondheid. De vormtaal is in een Moodboard vastgelegd: de referentie voor de nieuw te ontwikkelen vormgeving.

Strategic Design for Zehnder's ComfoAir Q
Zehnder Strategic Design: het definiëren van een duidelijk beeld van welke boodschap de ComfoAir Q moet communiceren.

 

Concept creatie

Op basis van het Moodboard zijn meerdere concepten ontwikkeld en renderings gepresenteerd. Ook is het de referentie voor de selectie. Het gekozen concept wordt uitgewerkt tot en met een 1 op 1 model.

Moodboard for Zehnder's ComfoAir Q
Zehnder moodboard als onderdeel van de strategic design aanpak

 

Design guide

Het uiteindelijke resultaat is de ‘Design Guide’. Alle details die het karakter van de vorm bepalen worden vastgelegd: radii, aansluitingen van de diverse raddii voor grote gekromde vlakken, overgangen van de ene zijde naar de andere zijde, user interface, kleuren, plaats en de grootte van het logo, etc.

Design definitie voor de Zehnder ComfoAir Q
Zehnder Strategic Design en Engineering

 

High-end design

Zehnder Group

Zehnder Comfoair Q

Het ontwerp van twee verschillende units, met verticale en rechte aansluitingen en vele verschillende aansluitende pijpdiameters en accessoires maakten het ontwerp een echte uitdaging.

Het openen van de nieuwe transparante deur schakelt de display in en geeft toegang tot de filters. Foutmeldingen worden optisch weergegeven door de transparante deur heen.

Met het high-end ontwerp scoren de ComfoAir Q units hoge ogen, niet alleen technisch, maar ook visueel. ComfoAir Q werd gepresenteerd op de ISH 2015 in Frankfurt.

iF DESIGN AWARD voor de ComfoAir Q
Strategic Design voor Zehnder resulterend in een iF Design Award winst voor de ComfoAir Q

Zehnder ComfoAir Q video